Вера Попова

 

съпруга, майка, сертифициран ароматерапевт

Аз съм Вера Попова. Майка на две деца, съпруга и вече бивша кариеристка.

Преди 12 години бях диагностицирана с Автоимунен тиреоидит на Хашимото. Бях молко преди трийсетте си години и фактът, че съм диагностицирана с нелечимо заболяване ме потопи в усещане на отчаяние и безизходица, въпреки, че бях убедена, че с това заболяване съм живяла много години преди да бъде диагностицирано. Косата ми започна да капе обилно още когато бях на 19, нервното напрежение, свръх емоционалността и още много други съпътстващи заболяването симптоми отдавна бяха част от моя живот. Хормоналните дисбаланси са в състояние да ни разтресат не само физически, а и емоционално и всеки, който се е сблъсквал с безумието на хормоналните нарушения ще ме разбере. В онзи период децата ми вече ходеха на детска градина и аз се бях върнала с пълна сила да покорявам всички професионални върхове, които се изпречат пред очите ми! Имах безброй амбиции и мечти! Борих се за тях с целия ресурс и потенциал, който носих! Бях почти безмилостна към себе си и се изтощавах до крайните си предели. Младостта никога не е била приятел с мъдростта. Е, така Хашимото почука и на моята врата. Кое точно го провокира и до днес не мога да твърдя със сигурност, но съм единствената жена в семейството ни, която е с хипофункция и автоимунен тиреоидит, та това ме кара да мисля, че шестте ми планети във войнствения и амбициозен Овен са ми помогнали да допусна тази болест да ми се случи. Това ме накара да ревизирам ежедневието и приоритетите си и да внеса не малко корекции в живота си.

Започнах лечение със синтетичен хормон, но ще ви кажа, че не останах особено доволна от това, което ми предложи конвенционалната медицина и фармация. Към онзи момент бях координатор на търговски представители на медицински импланти за неврохирургия и имах възможността да се свържа с едни от най-добрите лекари, но терапията, която се прилага в тези случаи често не води до значително подобряване на състоянието и качеството на живот. Не една причина ме подтикна да търся алтернативни подходи за справяне с побеснелите ми хормони, а както някои от вас сигурно знаят хормоните са като трикрако столче и ако единият крак е нестабилен със сигурност се отразява на всички останали хормони-полови, щитовидни, надбъбречни… Така, в търсене на начин, с който да си помогна стигнах до етеричните масла. Процесът на проучване не беше кратък, но пък резултатите при мен бяха недвусмислени и обръщайки се назад вече зная, че прекараните над книгите за ароматерапия часове не са били напразни! Ароматерапията е необятна наука. Един от курсовете за сертификация ми даде задълбочен поглед върху приложенията, дозирането и индивидуалното специфично приложение на етеричните масла при различните проблеми. Разгръщайки пред мен потенциала си, ароматерапията дава пълни основания да повярвам в изключителната й мощ. Не след дълго с удоволствие препоръчвах комбинации на близки и приятели, а те на свой ред оставаха изключително впечатлени от резултатите, които постигаха. Така преди три години се роди идеята за създаване на фейсбук група за етерични масла. Благодаря на всички, които ми се довериха и споделяха резултатите си с мен след терапиите, които прилагахме. Опитът и обратната връзка бяха безценни и ми даваха стимул да продължавам да надграждам знанията си!

Ние хората, някак постепенно сме успели да се отдалечим от природата и смятам, че денят, в който ще си дадем сметка, че от това само сме загубили не е далеч. Силата на етеричните масла е впечатляваща и моят апел към всички е да отворите вратите си за тази природна мощ и да й дадете шанс да докаже потенциала си!

Бъдете здрави, Етерини!

© 2018 by Vanya Stoycheva&Marya Georgieva | Общи условия