Даниела Сечкова

съпруга, майка, сертифициран ароматерапевт и лектор

Казвам се Даниела Сечкова. Имам прекрасно семейство и две деца, дъщеря на 14 г. и син на 3 г. Започнах да се занимавам професионално с ароматерапия след като малкото ми дете започна да ходи на детска градина и попаднахме в омагьосания кръг на вирус след вирус, докато нещата излязоха извън контрол.

 

По време на поредния тежък вирус, момчето ми (още нямаше 2 годинки) направи гърч. Линейка дойде след 40 минути, в които сама трябваше да реанимирам детето си. Това, което ми помогна много в онзи момент е, че бях карала курс за оказване на спешна помощ само 3 месеца преди този инцидент. Когато човек е на ръба физически и емоционално, той е склонен да опита всичко, нали?

 

Така подходих и аз, когато разбрах, че има терапевтични етерични масла. Честно казано в началото не повярвах. Все пак аз имах още едно дете и щях да съм чула за тях, защото и то не беше от тези, които редовно ходеха на детска градина J Казах си, че ще опитам нещо различно от рецептите за антибиотици, капки, сиропи, спрейчета и т.н. И опитах!

 

Етеричните масла промениха коренно начина, по който боледуваше детето ми. Разбира се дълго време аз мислех, че това е просто съвпадение, че той може би е израстнал болестите. Докато дойде момента, в който от 3-4 посещения на педиатър месечно, в момента ни се налага да го посетим не повече от 2-3 пъти годишно. Тогава разбрах, че държа в ръцете си нещо наистина ефективно и реших, че трябва да разкажа на всички мои приятелки.

 

В началото разказах на около 120 майки, с които имаме прекрасна ФБ група. Децата ни са набор 2014 г. След това направих ФБ страница, за да може информацията да достига до повече семейства. Впоследствие много от майките се оказа, че чакат второто си дете и аз започнах да работя с тях и да им помагам да се справят с проблемите през бременността по един изцяло натурален и естествен начин – с етеричните масла. Някои от тях имаха трудности да забременеят, други имаха проблеми с цикъла и хормоните си, трети имаха в добавка автоимунно заболяване или диабет. Така някак естествено започнах да се занимавам най-вече със семействата с малки деца и бебета, бременни, кърмещи жени, семейства. Имам родени 5 арома бебета от майки, с които съм работила и чакам още няколко до края на годината. Най-щастлива съм, че една от майките, която преживя два миседа чака своето второ бебче съвсем скоро. Уникално е чувството, когато си помогнал на този свят да се появи още едно бебе. Ще помня винаги в сърцето си този случай.

През цялата последна година бях в процес на сертификация и непрекъснато се обучавам. Лектор съм в училища за бременни, бебета и родители, самата аз правя такива събития, пиша статии и книжки за маслата по различни теми. Колкото повече научавам, толкова повече се убеждавам, че ароматерапията е необятна и много древна наука.

 

Ароматерапията е една от най-древните лечителски практики. Толкова ценена, че е описана в редица древни и свещени книги, включително в Библията, а етеричните масла са били ценени колкото златото. Много обичам да разказвам една история. Всички знаят, че когато Христос се ражда, при него пристигат тримата мъдреци, тримата влъхви и му поднасят дарове. Но малцина знаят какви са били тези дарове, а именно злато, тамян и смирна. В древността тамянът и смирната са били едни от най-скъпите и ценени етерични масла в света, а днес се преоткриват от света отново. Текат много сериозни изследвания точно по отношение на тамяна, който използвахме и при гореописания случай.

Етеричните масла всъщност са част от нашия живот всеки ден, но често не си даваме сметка за това. Те се извличат от различни части на растенията: листа, кора, цветове, корени и др., с които хората се хранят, откакто съществуват. На практика огромна част от ароматните съставки на нашата храна, които й придават вкус и аромат, билките, подправките съдържат етерични масла. За нашите тела, тези ароматни съединения не са непознати, както химически синтезираните лекарства и затова към тях не се развива непоносимост, не се привиква, не се създават зависимости, нито резистентност.

Вдъхновявам се от възможността да помагам на семействата да бъдат здрави, да използват природни, натурални продукти за защита и в подкрепа на здравето. Защото вярвам, че здравето е постижимо само в хармония с природата. По тази причина мотото, с което създадох моя сайт е ПО-ЗДРАВИ С ВСЕКИ ДЪХ!

© 2018 by Vanya Stoycheva&Marya Georgieva | Общи условия